Stel schilderwerkzaamheden niet uit

Stel schilderwerkzaamheden niet uit

Stel schilderwerkzaamheden niet uit Schildersbedrijf Dreijer Beerta
Albert Dreijer - Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Geschreven door:
, 19 april 2022

E-mail Albert Dreijer Linkedin

Het is volop lente en heerlijk weer voor schilder- en buitenwerk! Maar wist u dat u niet per se tot het voorjaar hoeft te wachten met het laten uitvoeren van uw schilderwerkzaamheden? Ook bij kou werken onze schilders gewoon door.

Feit is natuurlijk wel dat ook wij gedurende de lente en zomer drukker bezet zijn dan tijdens de koudere maanden. Daarom is het een goed idee om aan het begin van het jaar al eens uw schilderwerk goed na te lopen op eventuele oneffenheden of scheurtjes. Zo bent u er op tijd bij en voorkomt u dat u moet wachten als u herstelwerkzaamheden wilt laten uitvoeren.

Wat is het risico bij scheurtjes in het schilderwerk?

Het jaarlijks controleren van uw schilderwerk zorgt ervoor dat u hier langer plezier van heeft. Het voorkomt onaangename verrassingen, zoals vocht in het houtwerk. Wanneer hier niets aan gedaan wordt, is de kans groot dat het hout gaat rotten. In het slechtste geval zal een deel van uw houtwerk worden aangetast door houtrot, en vervangen moeten worden.

Het tijdig signaleren van (haar)scheurtjes zorgt ervoor dat je deze kunt laten herstellen. Vaak is er aan het begin nog geen water naar binnen gelopen, en is het houtwerk nog niet beschadigd. Zit er bijvoorbeeld een haarscheur in de dorpel van uw kozijn, en is de rest van het schilderwerk nog goed? Dan wordt alleen de dorpel geschuurd, geplamuurd en opnieuw geschilderd met onze topkwaliteit verf van Sigma. In de meeste gevallen zal hierbij geen kleurverschil zichtbaar zijn. Heeft u op tijd ontdekt dat er kleine of grote herstelwerkzaamheden staan te gebeuren aan uw schilderwerk? Dan is het verstandig om direct een afspraak te maken.

Wat is de beste tijd schilderwerkzaamheden te laten uitvoeren?

Natuurlijk werken onze schilders graag bij een aangename temperatuur. Maar afgezien van de regen, is er verder niets wat de Dreijer-schilders tegenhoudt om goedgeluimd aan het werk te gaan. U kunt daarom het hele jaar door contact opnemen met Schildersbedrijf Dreijer voor het laten uitvoeren van schilderwerkzaamheden en onderhoud, zowel binnen als buiten.

Hoe houdt u langer plezier van uw schilderwerk?

We vinden het belangrijk dat u tevreden bent met ons werk. Daarom geven wij graag advies over hoe u het schilderwerk het best kunt onderhouden, om er nog langer plezier van te hebben. Uiteraard willen wij hierbij graag de controle en herstelwerkzaamheden op ons nemen.

  1. Reinig het schilderwerk regelmatig, bijvoorbeeld eens per week, met een vochtige doek. Het lijkt misschien een open deur, maar toch is dit een belangrijke eerste stap die zorgt voor het langer mooi houden van uw schilderwerk. Reinigen met warm water en een lichtvochtige doek zorgt er niet alleen voor dat de prachtige glans zichtbaar blijft, maar ook dat vuil en vocht zich minder snel kunnen hechten aan uw dorpels of kozijnen. Daarmee voorkomt u het binnendringen van water en schadelijke organismen, en tevens alg- en mosgroei.
  2. Is het schilderwerk erg vuil? Dan kan het gereindigd worden met een sopje. Droog voor de zekerheid na om te vookomen dat er vocht blijft liggen.
  3. Contateert u scheurtjes of andere onvolkomendheden? Wacht dan niet te lang en bel Schildersbedrijf Dreijer. Hoe eerder we erbij zijn, des te beter. Wij maken het graag voor u weer piekfijn in orde!


Vindt u het te veel werk of hebt u simpelweg geen tijd voor de werkzaamheden omdat u druk bent met andere zaken? Onze vakschilders komen graag bij u langs om u deze periodieke controle uit handen te nemen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

  • Stel schilderwerkzaamheden niet uit Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Stel schilderwerkzaamheden niet uit Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Stel schilderwerkzaamheden niet uit Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Stel schilderwerkzaamheden niet uit Schildersbedrijf Dreijer Beerta
Waait er dit voorjaar ook een frisse wind door uw woning? - Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Waait er dit voorjaar ook een frisse wind door uw woning?

21 maart 2023 - Het voorjaar is op de kop af één dag jong, en we hebben al een klein voorproefje van het heerlijke weer mogen beleven. Krijgt u ook meteen de voorjaarskriebels? Hebt u zin om in uw huis de boel... lees verder »

Schildersbedrijf Dreijer is een duurzame keuze - Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Schildersbedrijf Dreijer is een duurzame keuze

10 januari 2023 - Wilt u verzekerd zijn van een lange houdbaarheid van uw schilderwerk? Schildersbedrijf Dreijer is een duurzame keuze. Wij maken enkel gebruik van de beste kwaliteitsproducten om ervoor te zorgen dat... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.