Trends en effecten met muurverf

Trends en effecten met muurverf

Trends en effecten met muurverf Schildersbedrijf Dreijer Beerta
Albert Dreijer - Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Geschreven door:
, 19 februari 2022

E-mail Albert Dreijer Linkedin

Houdt u niet van ‘gewoon’ in uw interieur en gaat uw voorkeur uit naar iets bijzonders?
Denk dan eens over de speciale effecten die met bijzondere verfsoorten te bereiken zijn op uw muren.
Met een nieuwe kleur op uw muren geeft de huisschilder uw huis een effectieve make-over. Naast uw keuze voor een of meerdere trendy kleuren zijn er nu ook mogelijkheden om te kiezen in structuur, glans en licht. Deze opties zijn bijzonder sfeerbepalend.

Welke soorten muurverf zijn er?

Latex
Een van de meest gebruikte muurverf soorten, niet duur, makkelijk te verwerken met een egale glanzende of matte effect. Wilt u uw wanden regelmatig afsoppen? Kies dan voor afwasbaar vinyl latex en acryl latex.
Verkrijgbaar in veel basiskleuren en speciale soorten met name ook voor vochtige ruimtes.
Vraag uw schilder naar de bijzondere mogelijkheden van latex muurverf.

Kalkverf
Een trendy verf met een mat effect. Voor kalkverf worden natuurlijke pigmenten gebruikt waardoor de kleurmogelijkheden beperkt zijn maar daartegenover staat dat het om een natuurlijk product gaat.
Het is mogelijk om met kalkverf een streperige verweerde uiterlijk te krijgen dat momenteel heel trendy is.
Het op de juiste wijze aanbrengen van kalkverf is specialistisch vakwerk. De specialisten van Schildersbedrijf Dreijer weten hier wel raad mee!

Metallic verf
Een watergedragen verf met een metallic effect geeft uw wanden een moderne frisse en stralende uiterlijk.
Metallic verf bestaat in vele trendy kleuren en is goed schoon te houden. Het mooiste effect bereikt u op wanden waar veel licht op valt, houd er wel rekening mee dat det glans van metallic verf de oneffenheden accentueert, dus een gladde ondergrond is aan te bevelen. Ook prima geschikt voor een moderne badkamer.

Krijtverf
Naast de reeds genoemde kalkverf geeft krijtverf ook een mat, poederachtig resultaat. Deze verf droogt egaal op, maar biedt de consument minder kleurmogelijkheden.
In tegenstelling tot kalkverf is krijtverf goed over te schilderen en kan eventueel wanneer nodig voorzichtig deppend worden afgenomen met niet al te nat doekje.

Schoolbordverf en magneetverf
Twee bijzondere soorten verf, leuk voor allerlei creatieve uitingen. Magneetverf is eigenlijk een latexverf met zeer kleine ijzerdeeltjes erin. Op de met magneetverf behandelde wanden is het mogelijk om allerlei dingen op te hangen zonder dat u gaten hoeft te boren of de wanden op andere manieren moet beschadigen. Magneetverf bestaat alleen in de kleur grijs maar is zeer goed over te schilderen in uw favoriete kleur.
Op ondergronden die behandeld zijn met schoolbordverf is schrijven en weer afvegen mogelijk. prima te gebruiken in de keuken voor het aanbrengen van boodschappenlijstjes en andere mededelingen aan de gezinsleden of in kinderkamers waar een wand beschilderd met schoolbordverf de ruimte biedt aan alle creatieve uitingen van uw kinderen.

3D muurverf
Dit is een verfsoort op basis van kunsthars met een driedimensionaal effect. Doordat de aangebrachte laag zeer langzaam droogt biedt het de mogelijkheid om met diverse hulpstukken speciale patronen en structuren aan te brengen. Door eerst een onderlaag met andere kleur aan te brengen,bereikt men een verrassend diepte effect.

Verf met een hittesensor
Door een verf met een hittesensor rond uw kachel aan te laten brengen, ontstaat er een zeer origineel effect. De warmte van de brandende kachel veroorzaakt een verandering van de kleur en uw muur krijgt op magische wijze een compleet nieuwe tint.

Wilt u meer weten over bijzondere effecten van moderne muurverf soorten? Stel uw vragen aan de ervaren specialisten van Schildersbedrijf Dreijer. Wij adviseren u graag!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

  • Trends en effecten met muurverf Schildersbedrijf Dreijer Beerta
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.