Kleurhistorisch onderzoek

Kleurhistorisch onderzoek Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Kleurhistorisch onderzoek.

Bij restauraties van gebouwen wordt er bijna altijd geschilderd. De vraag is dan: in welke kleur en met wat voor verf? Deze vragen zijn niet altijd snel te beantwoorden. Soms is er materiaaltechnisch onderzoek van de verflagen nodig, het zogenaamde kleurhistorische onderzoek. Dit is een onderdeel van een bouwhistorisch onderzoek, met als doel zowel de historische en architectonische kwaliteiten, als de technische staat en eigenaardigheden van de verflagen te achterhalen en te documenteren. Het kleurhistorische onderzoek kan hierdoor een bijdrage leveren aan een goed restauratieplan, door verschillende opties en keuzes ten aanzien van de historische verflagen,decoraties en oude kleuren te verwoorden.
Met behulp van een scalpelmes wordt er een kleurentrap gemaakt, hierbij wordt systematisch alle lagen bloot gelegd, aan de hand van een kleurentrap kun je herleiden wat voor kleuren er oorspronkelijk hebben opgezeten en kun je aan de hand daarvan weer in de oorspronkelijke kleuren maken.

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Projecten.

Waarom schilder- en spuitwerk uitbesteden aan een vakman? - Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Waarom schilder- en spuitwerk uitbesteden aan een vakman?

30 oktober 2023 - Schildersbedrijf Dreijer deelt regelmatig expertise op het gebied van schilderwerk. Heeft u dit seizoen schilder- of spuitwerk dat u professioneel verzorgd wilt hebben, zoals het spuiten van uw... lees verder »

Nooit meer zorgen om schilderwerk met het Onderhoudsabonnement - Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Nooit meer zorgen om schilderwerk met het Onderhoudsabonnement

5 oktober 2023 - Wilt u geen zorgen meer hebben over de staat van het schilderwerk van uw woning, en altijd verzekerd zijn een mooie afwerking? Dan vertellen wij u vraag over de mogelijkheden van het GlansGarant... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.