Hoe pakken wij houtrot aan?

Hoe pakken wij houtrot aan?

Hoe pakken wij houtrot aan? Schildersbedrijf Dreijer Beerta
Albert Dreijer - Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Geschreven door:
, 26 augustus 2022

E-mail Albert Dreijer Linkedin

Schilderwerk betekent nooit schilderen alleen. Voordat je kunt beginnen met aflakken, gaat er een hoop werk aan vooraf. Bijvoorbeeld het herstellen van hout dat is aangetast door houtrot. In dit blogbericht vertellen we hier graag wat meer over.

Wat is houtrot eigenlijk precies?

Houtrot is een aantasting van het houtwerk dat wordt veroorzaakt door schimmels. Deze gedijen goed in een vochtige omgeving, houtrot ontstaat dan ook via kleine haarscheurtjes in het schilderwerk, en breidt zich erna steeds verder uit. Als je er niets aan doet, kan houtrot binnen één jaar jouw houtwerk evolueren van nauwelijks zichtbaar aangetast tot zichtbaar aangevreten met grote, rotte plekken. Het goed onderhouden van het schilderwerk is dan ook heel belangrijk.

Waar ontstaat houtrot?
Doordat schimmels zich sneller ontwikkelen op vochtige plekken zul je houtrot vooral tegenkomen aan de buitenzijde van je woning of pand, of in een schuur of garage, wanneer deze slecht geïsoleerd is. Vaak zie je dit als eerste bij de kozijnen, maar ook dorpels vallen gemakkelijk ten prooi aan deze vorm van houtaantasting.

Wat doen wij tegen houtrot?
Zoals gezegd, is voorkomen beter dan genezen. Zorg ervoor dat je haarscheurtjes in je houtwerk tijdig opmerkt. Opnieuw schuren en lakken kan dan vaak al voldoende zijn om je houtwerk te beschermen tegen aantasting. Is het daar al te laat voor, dan moet je het aangetaste deel verwijderen, en herstellen met behulp van een goede reparatiepasta. DryFlex is een kwaliteitspasta die goed hecht en binnen kort tijd overschilderbaar is. Schildersbedrijf Dreijer voert window care en dorpelreparatie dan ook uit met DryFlex omdat wij hier zeer goede ervaring mee hebben.

Hout hersteld en grondig geschuurd? Dan kan het verven beginnen

Is het aangetaste hout hersteld, en heb je de rest van het houtwerk grondig opgeschuurd? Dan kan er worden begonnen met het aanbrengen van een laag grondverf. Wanneer dit gedroogd is, wordt er opnieuw geschuurd. Net zo lang tot alle oneffenheden zijn verdwenen. Wij doen alles voor een goede hechting van de lak. Pas als alle voorbereidingen grondig zijn voltooid, wordt er door ons geschilderd in de kleur van jouw keuze.

Het mooie vinden wij zelf altijd dat er na herstel geen verschil meer te zien is tussen het deel dat ooit was aangetast en de rest van het houtwerk. Als wij klaar zijn, is het schilderwerk egaal en glanst het je weer tegemoet.

Dorpel van voordeur of achterdeur vervangen
Ook dorpels en ornamenten kunnen wij bij Dreijer reconstrueren en in ere herstellen. Zo zorgen wij ervoor dat de vorm bij meerdere gelijke ornamenten weer helemaal gelijk is. Een dorpel van een deur vervangen omdat deze is aangetast door houtrot? Dreijer meet, maakt en schildert, en levert de kwaliteit zoals je die van ons gewend bent!

Wist je trouwens dat wij werken met Sigma Allure, voor het beste resultaat? Wij werken alleen met producten van de beste kwaliteit, omdat wij zo het jarenlange plezier dat je wilt hebben van je schilderwerk, kunnen waarborgen. Onze schilders zijn zorgvuldig, vakmensen in hart en nieren, en niet zelden wordt schilderwerk van Dreijer herkend door andere kanten van ons. "Die glans, dat kan alleen maar van Dreijer zijn", wordt er dan gezegd.

Schilderen, een prachtig vak!
Wij zijn pas tevreden als jij dat bent.
Vind je het leuk om meer te zien van ons werk? Bekijk dan ook eens de projectenpagina, of volg ons op Facebook, waar we regelmatig foto's van ons werk posten, en meer vertellen over het prachtige vak dat de schilder van Schildersbedrijf Dreijer heeft!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

  • Hoe pakken wij houtrot aan? Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Hoe pakken wij houtrot aan? Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Hoe pakken wij houtrot aan? Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Hoe pakken wij houtrot aan? Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Hoe pakken wij houtrot aan? Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Hoe pakken wij houtrot aan? Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Hoe pakken wij houtrot aan? Schildersbedrijf Dreijer Beerta
  • Hoe pakken wij houtrot aan? Schildersbedrijf Dreijer Beerta
Binnenschilderwerk? Wij geven uw huis een nieuwe glans! - Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Binnenschilderwerk? Wij geven uw huis een nieuwe glans!

12 maart 2024 - Bij Schildersbedrijf Dreijer brengen we de kunst van binnenschilderwerk tot leven. Naast dat het onderhouden van binnenschilderwerk een verstandige keuze is, geeft een frisse laag verf een... lees verder »

Schilderbedrijf Dreijer biedt al meer dan 30 jaar toonaangevend schilderwerk - Schildersbedrijf Dreijer Beerta

Schilderbedrijf Dreijer biedt al meer dan 30 jaar toonaangevend schilderwerk

23 februari 2024 - Wanneer je komt uit de regio Oldambt, of regelmatig een bezoek brengt aan deze gemeente in Oost-Groningen, zal je ongetwijfeld de busjes van Schildersbedrijf Dreijer hebben zien rijden, en wellicht... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.